Er zijn 2 resultaten gevonden

door SterVDaker
26 sep 2023 19:06
Forum: Motorisch - onder de kap van de Megane
Onderwerp: Controleer luchtverontreinigingsysteem?
Reacties: 4
Weergaves: 1094

Re: Controleer luchtverontreinigingsysteem?

Dankjewel voor jullie reacties!

Wat betreft het rode lampje is het indd niet handig om verder te rijden. Ik ben erachter gekomen dat het waarschijnlijk om een verstopte roetfilter gaat, dus zo veel kwaad kan dat lampje niet.

(Update)
Tot mijn grote verbazing is het motormanagement lampje uit gegaan! Wel heb ik nog steeds de dip bij het schakelen. Ik heb deze week afspraak bij de garage, ik hoop dan meer te weten te komen. Is er iemand die een soortgelijk probleem had?
door SterVDaker
24 sep 2023 04:31
Forum: Motorisch - onder de kap van de Megane
Onderwerp: Controleer luchtverontreinigingsysteem?
Reacties: 4
Weergaves: 1094

Controleer luchtverontreinigingsysteem?

Beste Leden,

Sinds een halfjaar rijd ik een renault megane station automaat uit het jaar 2015. Hier heb ik altijd probleemloos mee gereden ondanks dat het rode storingslampje soms aansprong met de tekst stop risico op motorschade. Deze ging altijd weer uit na de auto opnieuw te starten (mijn vermoeden gaat uit naar roetfilter ontstoping). Nou stond ik vandaag voor een brug dicht ging toen ik weer wou optrekken merkte ik dat er een dip onstond in het schakelen. Hierbij sprong het welbekende rode storingslampje aan en merkte ik dat bij elke versnelling de koppeling slipte bij het schakelen. Toen ik later de auto weer opnieuw opstartte verdween het rode storingslampje en kwam er een oranje lampje voor in de plaats met controleer lucht-verontreiningingsysteem. Bij het rijden was er nog steeds sprake van de dip bij het schakelen naar een andere versnelling. Weet niet hoe ik het ‘t best kan uitleggen, maar laten we het erop houden dat de auto terug trekt bij het schakelen. Ik heb het forum afgezocht opzoek naar wat het probleem kan zijn, zonder succes. Heeft iemand dit eerder gehad of weet iemand wat het probleem kan zijn? De dealer heeft pas volgende maand tijd om de auto uit te lezen :cry2: